6. Buon Appetito

Gepubliceerd op 17 juni 2025 om 17:42

Op 2 KM van onze B&B ligt Agriturismo Rena. Het is het restaurant van de broer van de eigenaar van onze B&B. De mensen die wij spreken op onze B&B zijn laaiend enthousiast over dit restaurant.

Dus wij ook maar een avondje naar Agriturismo Rena. Een avondvullend, maar ook maagvullend programma. We starten rond 20:30 en zijn 's avonds 23:00 uur gereed met het diner.

De Sardijnse keuken heeft een eigen karakter. We krijgen authentieke gerechten voorgeschoteld. De ingredienten komen van de boederij. Vers gemaakt.

Het voorgerecht bestond uit diverse lekkernijen. Olijven, een bord met vleeswaren en kaas.  Aubergine met heerlijke olie. Uien gekarameliseerd. Rauwe plaatjes courgette met daar overheen kaas en olie.
We vervolgen met pasta gerechten. Niet echt mijn favoriet, beter geformuleerd: Helemaal niet mijn eten. Maar we hebben het geproefd en zelfs meer dan dat. We kregen Malloreddus. Dat is een soort Sardijnse gnocchi met vlees. Daarna Ravioli, waarbij de kleine schelpjes gevuld waren met kaas en afgewerkt met pure tomatensaus. Allebei gereserveerd met tomaatjes.
Het hoofgerecht, maar we zaten toen al vol, bestond uit zacht gegaard verkansvlees.
De avond werd afgesloten met een toetje, koffie en heerlijke Limoncello.

De hele avond werd aangevuld met  een mandje met brood. Naast stokbrood ook Pane Carasau. Dit is het mees karakteristieke brood van Sardinie. Het is flinterdun, maar erg krokant. Hoe dunner, hoe beter. Het werd traditioneel  gegeten door herders. Het is lang houdbaar, dus het was perfect voor de herders als ze op pad gingen met hun kuddes.

Alles werd begeleid door rode wijn, as much you like.

En dat allemaal voor 40 Euro per persoon.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.